Vijfde plaats voor 112-wedstrijdploeg in Otterlo

maandag 9 november 2015

Scenario
Een onwel wording bij een agrarisch bedrijf met 950 mestkalveren, dat was de melding waar de ploeg vooruit moest rukken. Na uitvragen bij de AC bleek een medewerker bezig te zijn met onderhoud van de stal. Ter plaatse bleek dat de agrariƫr ook aan het mixen was van mest.
Uit de eerste verkenning van de aanvalsploeg bleek dat de tractor nog aanstond en aan het mixen was. Na het uitschakelen van de tractor, bleek dat de medewerker halverwege de stal lag. Na het uitoefenen van metingen bleken er geen gevaarlijke gassen meer aanwezig te zijn, waarnaar de medewerker gered kon worden en overgedragen kon worden aan de ambulance. 

Kort daarvoor hoorde er een luide knal. De knal kwam van een andere zijde van het erf. Na een vervolg verkenning van de aanvalsploeg bleek een steiger om gevallen te zijn door een explosie. De explosie kwam uit een garage, waar kort daarvoor, de zoon van de eigenaar aan het slijpen was geweest aan een sloopauto. Door explosie was zo krachtig dat de deuren open sloegen en de steiger omviel. Een medewerker die op de steiger stond, viel en werd gespietst door een stalenbuis. Een kunstenaar (Vincent van Goch) was aan het schilderen op de erf. Hij was erg geschrokken van de explosie. Door de knal was hij doof geworden.

De kleine brand in de garage kon snel worden geblust door de aanvalsploeg. De waterploeg had de steiger inmiddels al gestabiliseerd, waarnaar de hele ploeg aan de bevrijding van het slachtoffer kon beginnen. Met de schaar werd de stalenbuis door geknipt en kon de man overgedragen worden aan de ambulance.  

Uitslag
1 - * Brandweer Zutphen (1517 punten)
2 -  * Brandweer Oudewater (1465 punten)
3 - * Brandweer Zeist (1461 punten)
4 - Brandweer Zwartebroek (1453 punten)
5 - Brandweer Beilen (1402 punten)
6 - Brandweer Buren (1375 punten)
7 - Brandweer Zetten (1319 punten)
8 - Brandweer Swifterbant (1232 punten)
9 - Brandweer Bunschoren (1184 punten) 

Ploeg
Bevelvoeder - J. Meppelink
Nr. 1 - B. Hoiting
Nr. 2 - D. Groen
Nr. 3 - J. Pepping
Nr. 4 - G. Snippe
Chauffeur - F. Hut