Grote uitslaande brand legt loods Vreeman in de as

zondag 12 februari 2017

Beilen - Een grote uitslaande brand heeft donderdagavond 9 februari de loods van handelsondernemer Vreeman uit Beilen volledig in de as gelegd. Even over negen werd de brandweer van Beilen gealarmeerd voor een brand aan de Fiolenkamp in Beilen. Omdat bij de meldkamer al duidelijk was dat de brand uitslaand was, werd er na één minuut al opgeschaald naar middelbrand waardoor de blusgroep van Westerbork uitrukte. Ook de hoogwerker van Hoogeveen werd mee gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse stond het achterstdeel van de loods al volledig in brand. De brand ontwikkelde zich zo snel dat door de brandweer werd besloten om zich te focussen op de omliggende panden. Omdat er nog iemand vermist werd schaalde de brandweer op naar 'grote brand' waardoor de blusgroep van Dwingeloo werd gealarmeerd. In zeer korte tijd stond de loods volledig in brand. Voor aanvoer van water werd de watertank van Smilde en het grootwatertransport van De Wijk/Koekange gealarmeerd. Door de grote hoeveelheid rook werd de oprit van de autoweg N381 afgesloten door de politie. 

Omdat er veel diverse materialen opgeslagen lagen in de loods en omdat de rook over een deel van Beilen heen trok werden de brandweer meetploegen van Hoogeveen, Ruinen en Gieten gevraagd om diverse metingen te gaan verrichten in de omgeving. Uit de metingen werden geen grote schadelijke concentraties gemeten, uitvoorzorg werd door de brandweer een NL-alart verspreid met de mededeling dat ramen en deuren gesloten moesten blijven. 

De brandweer is tot zes uur in de ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Vrijdagmiddag is de brandweer van Beilen bezig geweest om samen met een sloopbedrijf de laatste restanten af te blussen.