Brandweer Beilen zoekt nieuwe collega’s!

dinsdag 20 juni 2017

Het korps van Beilen bestaat momenteel uit 21 personen. Voor de gewenste sterkte zouden hier graag nog 1 of 2 personen bij willen hebben. In de komende jaren zullen er ook nog enkele collega’s afscheid nemen. Dit betekent dus dat wij we op zoek zijn naar 3 of 4 gemotiveerde nieuwe collega’s.

Waarom zou je bij de brandweer gaan?
Ieder heeft hier zijn eigen redenen voor. Bijvoorbeeld omdat je je betrokken voelt bij je omgeving en graag iets wilt doen voor de gemeenschap, of vanwege de opleiding(en) die je krijgt, waardoor je je verder kunt ontwikkelen. En veel mensen spreekt het teamgevoel erg aan of de uitdaging van het werk.

Hoe vaak rukken we uit?
De post Beilen heeft circa 100 - 120 alarmeringen per jaar. Deze uitrukken zijn zowel overdag als ’s nachts, door de week en in het weekend. De post Beilen heeft 3 blusploegen die overdag allemaal worden gealarmeerd. In de avond en weekend situatie worden er 2 ploegen gealarmeerd zodat er altijd één ploeg vrij is. De uitrukken zijn niet alleen voor brand maar kunnen ook voor ongevallen en andere hulpverleningswerkzaamheden zijn.

Hoe vaak oefenen we?
We oefenen in Beilen iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur. Op deze oefenavonden worden alle voorkomende brandweerwerkzaamheden beoefend. Enkele keren per jaar gaan we ook naar het Brandweer Oefen Centrum voor praktijkoefeningen.

Wat staat je te wachten als nieuwe brandweer vrijwilliger?
Het is natuurlijk wel belangrijk dat je beschikbaar bent voor de uitrukdienst, in de dag én in de nachtsituatie. We verwachten dan ook dat je woont en werkt in Beilen. Het werk als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk/dagelijkse bezigheden. Je hebt dus toestemming nodig van je werkgever om ook tijdens jouw werk te mogen uitrukken. Je zult een opleiding volgen tot manschap A. Deze opleiding duurt ongeveer 2 jaar, 1 avond per week. Naast de vaste opleidingsavond wordt er elke woensdagavond geoefend in de post. Je wordt lid van een gezellige en enthousiaste brandweerpost waar ook tijd is voor de nodige ontspanning. Er is een actieve personeelsvereniging waar ook de partners welkom zijn. Voor het werk als brandweervrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding. Daarnaast krijg je een vergoeding voor de uitruk- en oefenuren. Ook de tijd- en reiskosten voor opleidingen worden vergoed.

Interesse? 
Wil je graag eens vrijblijvend kennismaken met de brandweer? De brandweerpost in Beilen heeft in september twee inloopdagen waar je kennis kunt maken met het werk van de brandweer en de mensen van de post. De dagen zijn dinsdag 19 september vanaf 19.30 uur en zaterdag 23 september vanaf 14.00 uur. Wil je voor die tijd al meer weten, neem dan contact op met Aart-Jan Romeyn via ajromeyn@gmail.com of 06-13463468.