Brandweer Beilen wint 112-vaardigheidstoets in Peize

woensdag 14 maart 2018

Beilen - De wedstrijdploeg van de Beiler brandweer sleepte zaterdag de eerste prijs in de wacht tijdens de provinciale vaardigheidstoets in Peize. De wedstrijd werd gehouden in de 112-klasse. Een klasse waarbij brand, hulpverlening of ongeval gevaarlijke stoffen een onderdeel kan zijn. 

De Drentse ploegen kregen in Peize te maken met een brand en een kleine hulpverlening in het scenario. De ploegen werden gevraagd om met de hoogste prioriteit naar de sporthal van Peize te gaan voor een containerbrand. Ter plaatse bleek er ook een verkeersongeval te zijn, waarbij nog één slachtoffer in een voertuig zat. Het slachtoffer kon door een snelle stabilisatie van de voertuigen gered worden.

De container stond tegen de gevel van de sporthal aan waardoor er een doorslag naar binnen was. Door snel optreden werd de brand geblust en kon een dakdekker van het dak bevrijd worden.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Beilen voldoende punten gescoord had voor de eerste plek. Brandweer Norg en Zuidwolde eindigden als twee en drie. Deze drie ploegen gaan door naar de volgende ronde op 28 april in Zuidlaren.

Ploeg:
Bevelvoerder - C. Seidel
Nummer 1 - C. Luijtink
Nummer 2 - B. Hoiting
Nummer 3 - D. Groen
Nummer 4 - G. Snippe
Chauffeur - E. de Jong

Uitslag:
1* - Beilen
2* - Norg
3* - Zuidwolde
4 - Smilde
5 - Assen Oost (regel 1)
6 - Roden (regel 1)
7 - Assen West (regel 1)
8 - Westerbork (regel 3)
9 - Gieten (regel 3)

Videobeelden klik hier

© Foto : Ingmar Vos