112-wedstrijdploeg derde bij vaardigheidstoets in Zuidlaren

donderdag 3 mei 2018

Beilen - De 112-wedstrijdploeg heeft zaterdag 28 april een derde plaats behaald tijdens de 1e ronde gewestelijke vaardigheidstoets in Zuidlaren. De derde plaats levert een plaatsing op voor de volgende ronde in Zaanstad. Brandweer Zuidlaren heeft samen met het ABWC een scenario in het centrum in scene gezet.

Scenario
Bij de Rabobank is een poging van een plofkraak gedaan. Hierop is de politie gealarmeerd. Doordat de politie snel ter plaatse was zagen ze de vluchtauto met 2 inzittenden wegrijden. Deze vluchtauto is tijdens het ontsnappen via een grote kei tot stilstand gekomen tegen een keet van aannemingsbedrijf Alsema. De inzittenden zijn gevlucht maar de bestuurder werd door de politie overmeesterd. De politie zet de achtervolging in naar de bijrijder die richting Annen is gevlucht. 
In alle chaos ziet de politie ter plaatse dat de auto in brand staat en geeft dit door aan de meldkamer die daarop de brandweer alarmeert voor een autobrand. De brandende auto blokkeert de toegangsdeur van de keet. 
Bij aankomst van de brandweer slaat de politie de bestuurder in de boeien. Onder de vluchtauto ligt een winkelende voorbijganger bekneld onder de auto. Door de autobrand slaat de brand over naar de keet. Hierdoor is een klein brandje ontstaan in de keet en ligt de medewerker in de rook onder een omgevallen kast door de klap van de botsing.

Op het moment dat het ongeval plaatsvindt is ook de groenvoorziening van de gemeente met een verreiker aan het werk om takken van de bomen te zagen. De bestuurder van de verreiker is volledig in paniek omdat hij alles heeft zien gebeuren en niet meer weet wat hij moet doen. Zijn collega ligt naast de verreiker op de grond met een grote tak op zijn been.

Ploeg:
Bevelvoerder - C. Seidel
Nummer 1 - G. Snippe
Nummer 2 - D. Groen
Nummer 3 - C. Luijtink
Nummer 4 - B. Hoiting
Chauffeur - E. de Jong

Uitslag:
1* - Neerijnen West
2* - Maasdriel Oost
3* - Beilen
4 - Otterlo
5 - Buren
6 - Purmerend
7 - Norg
8 - Scherpenzeel
9 - Zuidwolde